انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه - تصویر برای پست ۱

انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه

اگر بخواهیم یکی از مهم ترین و حیاتی ترین موضوعات را در دنیای شبکه و امنیت شبکه بررسی کنیم قطعا اون موضوع ذخیره سازی اطلاعات و نگه داری از آن ها می باشد. در خیلی از سازمان ها و شرکت ها مهم ترین دارایی های آن ها دیتا و اطلاعاتی می باشد که با آن ها هر روز کار دارند. این موضوع جزو حساس ترین موضوع ها می باشد. ادمین ها و مدیران شبکه باید حساسیت ویژه ای روی این موضوع داشته باشند.خیلی از مواقع نمی توان یک هارد برای ذخیره سازی در یک کامیپوتر برای این موضوع در نظر گرفت. اینجا می باشد که سازمان ها به فکر تهیه تجهیزات ذخیره سازی می باشند. در این قسمت قصد داریم تا موضوع انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه را مورد بررسی قرار دهیم.

علاوه بر سازمان ها و شرکت ها ،‌ خیلی از ارگان های مهم یک کشور و یا مثلا شرکت هایی مانند گوگل ، فیسبوک و یا … که نیاز دارند. تا حجم انبوهی از اطلاعات را مدیریت کنند و به هیچ عنوان نباید این اطلاعات از دست برود یا گم بشود قطعا از انواع تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات استفاده می کنند.

ذخیره سازی اطلاعات به چه معناست

عموما مدیران شبکه یک سازمان، برای مدیریت اطلاعات یک سازمان تصمیم می گیرند که یک سرور عمومی در شبکه خود راه اندازی کنند. و روی اون سرور نیز از هارد های مختلفی استفاده کنند تا تا بتوانند اطلاعات خود را ذخیره کنند و یا در دسترس کارکنان اون سازمان قرار بدهند. سازمان ها از سرور های متعددی و یا هارد ها متعددی برای این کار استفاده می کنند. ولی همانطور که در قسمت بالا گفته شده در یک ارگان بسیار مهم و یا بسیار بزرگ مدیریت داده ها واطلاعات بسیار سخت و دشوار می شود.

دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات یا حتی هارد یک سرور نیز باید در دسترس کارکنان باشند تا افراد بتوانند اطلاعات خود را درون آن ها ذخیره کنند در شبکه از آن استفاده کنند و …

انواع تجهیزات ذخیره سازی

قبل از اینکه به بررسی انواع تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات در شبکه بپردازیم بهتر است با یک مفهوم به نام enclosure آشنا شویم. در دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات، ساختار فیزیکی آن ها به این صورت می باشد که هارد ها به صورت خشاب در درون یک محفظه قرار می گیرند. که به اون محفظه enclosure نیز می گویند. به طور مثال اگر یک دستگاه ۱۰ تا هارد داشته باشد این ۱۰تا هارد به صورت خشابی درون دستگاه قرار میگیرند و با رابط های مختص خودشان می توان با آن ها کار کرد.

انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه - تصویر enclosure

یکی از انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه DAS می باشد.

DAS یکی از انواع دستگاه های دخیره سازی می باشد که به صورت مستقیم به سرور متصل شده و سرور انگار دستگاه DAS را به صورت هارد لوکال خود دارد. به صورت دیگر بیان کنیم این گونه میتوانیم بازگو کنیم که هر سرور برای خود یک هارد دارد. که با آن در حال تعامل و کار کردن می باشد. با استفاده از DAS که متصل می شود به یک سرور یا یک کامپیوتر انگار از اون تجهیزات سرور دارد به صورت لوکال کار می کند. DAS با استفاده از پورت و یا درگاه SCSI با یک سرور نیز ارتباط برقرار می کند.

ذخیره سازی NAS

از انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه NAS دقیقا مشابه تجهیزات Das هستند ولی با تفاوت هایی. به طور مثال NAS بر اساس پروتکل های شبکه با سرور ارتباط برقرار می کند. به این صورت که NAS با استفاده از درگاه iSCSI با سرور از طریق پروتکل اینترنت یا IP به سرور ارتباط می گیرد. هر کسی که با این هارد ها کار داشته باشد در اتبدا باید با سرور ارتباط بگیرد و سرور بسته را به NAS منتقل می کند.

انواع تجهیزات ذخیره سازی در شبکه - تصویر برای پست
برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند